2012. október 15-19. – Egyházmegyei csendes hét Berekfürdőn

Csendeshét Berekfürdőn

 

A Nyírségi Református Egyházmegye szervezésében 2012. október 15-19-ig csendeshét volt Berekfürdőn, a Megbékélés Házában. Az egyházmegyéből 15 gyülekezet 75 fővel vett részt a rendezvényen. A mi gyülekezetünkből 4 fő indult útnak Katona Béla tiszteletes úr kíséretével, aki fő szervezője és igehirdetője volt a csendeshétnek.

A meghívott előadó Dr. Pálhegyi Ferenc pszichológia professzor volt, aki előadást tartott a hét minden napján. A téma a keresztyén család volt. A megértés, a konfliktuskezelés, a megbékélés és a megbocsátás témáját boncolgatta naponta, melyeket igei példákkal támasztott alá.  Az előadások során világossá vált, hogy mindezeket csak akkor valósíthatjuk meg, ha Isten elé visszük az életünket, és Ő megmutatja a helyes irányt, kegyelmét és szeretetét irántunk.

Minden reggel és este áhítaton vehettünk részt, ahol Isten üzenetére figyeltünk. Sokat énekeltünk, és az imádságon kívül énekszóval is dicsérhettük Istenünket. Minden gyülekezetnek volt alkalma bemutatkozni, ahol megismerhettük egymást, a gyülekezetek életét, gondjait, örömeit. Az alkalom végére szinte már testvérként váltunk el egymástól és megfogadtuk, hogy jövőre ugyanitt találkozunk.

Istenünk csodálatos időjárást is adott számunkra, az őszi napsütés még szebbé varázsolta e napokat. Szabadidőnkben sétáltunk, strandoltunk, nagyokat beszélgettünk. Nemcsak lélekben, de testben is teljes felüdülés volt ez a hét.

Csodálatos élményben volt részünk, szavakkal szinte nehéz kifejezni. Ezt az érzést meg kell élni. Szeretettel invitálom Testvéreimet, hogy jövőre még többen részesülhessünk ebben a testi-lelki feltöltődésben.

Isten áldását kívánjuk mindenkire, akik lehetővé tették számunkra, hogy élményekben gazdagon térhessünk haza.

                                                                                                                              Hamvas Antalné

Egy másik testvérünk beszámolóját itt olvashatja: Berekfürdői beszámoló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük