Táboroztunk…

Táboroztunk

2013. július 28-augusztus 1. között került megrendezésre idei hittanos táborunk, melyen 37 gyermek és 7 felnőtt vett részt. A helyszín ezúttal Hercegkút, a Sárospataktól néhány kilométerre lévő kis zempléni falu volt. Július 28-án, vasárnap délután rekkenő – 40 celsius fokos – hőségben indultunk útnak, így nagyon jól esett, hogy a tábor felszereltségéhez egy kültéri medence is tartozott, amit a gyerekek még aznap birtokba vettek. Jó érzés volt látni, hogy milyen felszabadultan és vidáman játszottak, még azok a gyerekek is, akik először voltak táborban. Ez egyébként mindvégig jellemző volt: jó hangulat, szeretet, a „jó nekünk itt lenni” érzés jellemezte őket. Mivel a hőség másnap is tartott, ezért hétfőn Sárospatakra utaztunk strandolni.

Kedden gyalogtúrára indultunk, aminek célja a közelben lévő gyönyörű Tengerszem megtekintése volt. Minden jól alakult, a látvány is lenyűgöző volt, ám túránk végét mégis egy alapos nyári zápor tette még emlékezetesebbé. Voltak, akiket sikerült időben a táborba menekíteni kocsikkal, ám néhány táborozó – főleg a nagyobbak – bőrig áztak. Ez azonban nem szegte kedvüket, sőt élményeik sorát gyarapította.

Szerdán a legkedveltebb program, a bobozás következett Sátoraljaújhelyen. Szinte már törzsvendégnek számítunk itt, hiszen minden évben felkerestük az utóbbi időben a bob pályát, de ez egy olyan program, amit nem lehet megunni. Ennek a napnak külön érdekessége volt, hogy a sátoraljaújhelyi börtön rabomobiljával, vagyis a fogvatartottak szállítására használt járművével utaztunk. Nem azért, mert ez illett legjobban hozzánk, hanem mert ezt volt a legolcsóbb kibérelni. Érdekes volt rácsok mögött utazni, és szó, ami szó, jó érzés volt szabadon leszállni és távozni e járműből. A rabomobil kibérelésének feltétele volt még a börtönmúzeum megtekintése is a városban, ami szintén érdekes és elgondolkodtató volt gyerek és felnőtt számára egyaránt.

Csütörtöki napunk a táborban telt el, s kicsit már rá is nyomta a gyerekek hangulatára a bélyegét, hogy „este jönnek értem”. Ezen a napon játékos vetélkedőt szerveztünk a tábor elején három csapatba osztott gyerekeknek. A jó hangulatú vetélkedés végén egyetlen csapat sem távozott üres kézzel: könyveket és asztali naptárakat kaptak jutalmul.

Hittanfoglalkozásaink címe ezúttal az volt, hogy „Építkezz okosan!” Jó volt megtapasztalni, hogy már nemcsak foglalkozunk a bibliai témákkal, hanem lelki életet is élhettünk a gyerekekkel, mert őszintén megnyíltak, s elmondták gondolataikat, érzéseiket egy-egy téma kapcsán.

Testi ellátásunk (étkezésünk) ezúttal is „ötcsillagos” volt. A tábor tulajdonosa többször is elismerte, hogy ők nem tudták volna ezt a színvonalat biztosítani számunkra az étkezés terén. Köszönet tehát az ebben fáradozóknak munkájukért: Sütő Lajosnénak, Tóth Miklósnénak, Tóth Andrásnénak és Nádasdiné Tóth Mariannak.

Köszönet illeti Hamvasné Nagy Annamáriát, lelkiismeretes és fáradhatatlan munkájáért a gyerekek körében. Végül, de nem utolsósorban szeretném megköszönni Arany Tímea munkáját is, aki idén is megszervezte és lebonyolította másik táborunkat, a konfirmáció feletti korosztálynak szervezett tábort, mely augusztus 12-16. között zajlott Balatonfenyvesen. Most pedig álljon itt néhány kép, ami többet mond minden szónál.

Mindenért Istené a dicsőség!

Katonáné Farkas Ibolya, lelkész 

SAM_8803 SAM_8812 SAM_8824 SAM_8841

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük