2014. augusztus 3. vasárnap

Napi Ige és gondolat

*****

2014. augusztus 3. vasárnap

***************************************************************

 

“Péter, Jézus Krisztus apostola, Pontusz, Galácia, Kappadócia, Ázsia és Bitinia szórványában élő jövevényeknek, akik ki vannak választva az Atya Isten eleve elrendelése szerint a Lélek megszentelő munkája által az engedelmességre és a Jézus Krisztus vérével való meghintésre: Kegyelem és békesség adassék nektek bőségesen.”  (1 Péter 1,1-2)

„Kegyelem és békesség” ez a két dolog, amit Pál apostol is annyiszor említ leveleiben üdvözlés es jókívánság végett, hiszen ez a két dolog, amire nagy szükségünk van, és amit egyedül Istentől kaphatunk meg. Először is kegyelem, mert a kegyelem nélkül nem is léteznénk, már rég az egész emberiség a pokolban lenne. Mindenünk, amink van, Isten kegyelméből van, hiszen nem járna nekünk semmi, és mivel Isten kezében van minden, hálásak lehetünk Neki minden lélegzetünkért is. Ezért kíván nekünk az apostol kegyelmet bőségesen, és békességet, amely szinten a kegyelemből fakad, hiszen Krisztus engesztelő áldozata által az Atya megbékélt velünk, és ha az Ő nevében bocsánatot kérünk, újra és újra visszanyerjük a békességet valahányszor a bűn és az aggodalmaskodás miatt elveszítettük azt. (Prókai Árpád)

 

***************************************************************

A nap gondolata:

Ne értem, hanem magatokért sírjatok! Elmegyek a mi Urunk Jézus Krisztus Atyjához, aki az ő áldott Fia közbenjárása által elfogad engem. Biztos vagyok benne, hogy találkozunk, új éneket énekelünk, és örökké boldogok leszünk a vég nélküli világban. (John Bunyan)

******************************************************

Imádság:

Istenem, szeretnék bátor lenni. Nem akarok meghátrálni. Nem akarom hagyni, hogy mások határozzák meg, mit mondjak vagy gondoljak. A Bibliára szeretném építeni a világnézetemet. Két ígéretet teszek ma: először is elfogadom a Te Szavadat tekintélynek az életemben. Ha te mondod, én elhiszem, és kész. Másodsorban, Uram, szeretnék veled minden nap időt tölteni. Szeretnélek személyesen is megismerni. Szeretnék örömmel és bátorsággal telve lenni, hogy azt mondják a többiek: „Ez az ember Jézussal van.” Kérlek, segíts, hogy ne féljek az igazságtól. A Te nevedben kérlek. Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük