2014. augusztus 30. szombat

Napi Ige és gondolat

*****

2014. augusztus 30. szombat

***************************************************************

Megújulásunk alapja az engedelmesség

„…engedelmeskedjenek, és legyenek készek minden jó cselekedetre.”(Titusz 3,1)

Minden hatalom Istentől van. A világi hatalmakat is ő rendelte el, hogy biztosítva legyen a törvényesség. A hatalom tulajdonképpen szolgálatot jelent. Akinek a kezében ez összpontosul, annak felelősséggel kell eljárnia. Ezzel nem szabad visszaélni, mert az már törvényszegésnek minősül. Pál apostol is úgy tekint a hatóságokra, mint akik Isten megbízottai, és mivel a felsőbbséget jelenti, ezért mindenki engedelmességgel tartozik nekik. Ennek a következménye a jó cselekedet kell, hogy legyen. Nekünk embereknek kerülni kell a viszálykodást, és megértő szelídséget kell tanúsítanunk mindenki iránt. Sajnos nem ezt tapasztaljuk a mindennapi életben, hanem az ellenkezőjét. És azt kell mondanunk, hogy még az egyházi szervezeteket is sokszor ez jellemzi. Nem jól van ez így! Ezért kell helyt adni az igei üzeneteknek, ezért kell emlékeztetőül olvasnunk, mi a krisztusi magatartás. Megújulásunk elengedhetetlen alapja az engedelmesség. Mindig Isten üzenetének kell engedelmeskedünk, ami minden emberre vonatkozik. Ha engedelmeskedünk, akkor életünk minőségi lesz, mert ezt a jó cselekedetek követik és nem lesz viszálykodás, hanem teljes megértésben élhetünk. (Horváth Csaba)

 

 

***************************************************************

A nap gondolata:

A hitnek magában véve nincs semmi értéke, nincs semmiféle üdvszerző jelentősége. A hit nem egyéb, mint üres edény. Üdvösségünk szempontjából a hitnek csak a tartalmára: Jézus Krisztusra tekintettel van jelentősége. A hitben miénk mindaz, amire szükségünk van; a hitben közösségünk van az üdvözítő Jézus Krisztussal. (Kálvin János)

******************************************************

Imádság:

Istenem! Hálás vagyok kijelentésedért, melynek olvasója lehetek naponta. Persze ettől is többre van szükségem: cselekedni azt, amit kérsz és elvársz tőlem. Vezess engem napról napra utaidon! Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük