2014. szeptember 21. vasárnap

Napi Ige és gondolat

*****

2014. szeptember 21. vasárnap

***************************************************************

A föld minden tizede az ÚRé, a földnek a szemes terméséből és a fa gyümölcséből; az ÚR szent tulajdona az. De ha valaki mindenképpen meg akar valamit váltani a tizedéből, tegye még hozzá egyötödét. A marháknak és juhoknak a tizede is, minden tizedik, amely átmegy a pásztorbot alatt, az ÚR szent tulajdona legyen. (3Móz 27:30-32)

 

Tized. Kevés hívő ember szereti olvasni, hallani ezt a szót. Pedig ott van az Igében. Nem is véletlenül. Íme, egy történet ezzel kapcsolatban:

Volt egyszer egy ember, akinek nem volt semmije, de Isten adott neki tíz almát. Három almát arra adott, hogy legyen mit ennie, három almát adott arra, hogy azok árát ruházkodásra költse, hármat pedig, hogy azok fölhasználásával megvédje magát az időjárás viszontagságaitól, az esőtől és a naptól. Egy almát arra adott, hogy tudjon valamit visszaadni Teremtőjének, amivel kifejezheti háláját a kilenc almáért, amit magára költhetett. Így az ember három almát megevett, három árát öltözködésre költötte, hármat pedig az otthonára fordított, házat épített. Ekkor ránézett a tízedik almára… Az sokkal nagyobbnak és zamatosabbnak látszott a többinél. Tudta, hogy Isten azért adta, hogy hálából egyet visszaadhasson a kilencért. Végül is így okoskodott: Istennek úgy is van elég. A világ összes almája az Övé… …így az ember megette a tízedik almát, és Istennek visszaadta – a csutkát.

Isten neked is adott elég almát minden szükséged kielégítésére. Azon felül is ad, hogy kifejezhesd iránta való háládat. Hajlandó vagy visszaadni Istennek a legnagyobbnak és legjobbnak látszó almádat? Vagy csak a csutkát adod?

***************************************************************

A nap gondolata:

Azért olyan szegények a hívők, mert nem adakoznak.

 

******************************************************

Imádság:

Uram! Ha Neked ajánlott adományaimat nézem, bizony pironkodom. Persze Te tudod a legjobban, hogy rendszeresen adakozom, de a mértéke és a lelkisége nem mindig olyan, amilyet Te elvársz. Bocsásd meg, hogy hálám gyakran nem látszik eléggé adományaimból. Az adakozásban is szeretnék neked tetszően részt venni… Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük