2014. szeptember 26. péntek

Napi Ige és gondolat

*****

2014. szeptember 26. péntek

***************************************************************

Tartsd meg a nyugalom napját, és szenteld meg azt, ahogyan megparancsolta neked Istened, az ÚR. Hat napon át dolgozz, és végezd mindenféle munkádat! De a hetedik nap a te Istenednek, az ÚRnak a nyugalomnapja. Semmiféle munkát ne végezz azon… (5Móz 5:12-14)

 

A hívő ember törekszik Isten parancsainak betartására. A hitetlen olykor szándékosan megszegi, sőt úgy tűnik, nincs is különösebben rossz következménye az utóbbi életében. Vagy mégis? Az alábbi történet tanulságait vonjuk le a saját életünkre nézve:

Az egyik hitetlen földműves dicsekedett a hitetlenségével, és levelet írt az egyik helyi újságnak a következő szavakkal:

-„Uraim, kísérletet hajtottam végre. Vasárnap szántottam a földem, vasárnap vetettem be. Mindig vasárnap kapáltam, és vasárnap szedtem a gyümölcsöt. Vasárnap vittem haza a termést a magtáramba. És most mi az eredmény? Nagyobb az átlagtermésem, mint bármelyik szomszédomé október végén.” Azt várta, hogy a szerkesztő majd dicséretet ír neki, de váratlanul ezt a választ kapta: „Isten nem mindig októberben egyenlíti ki a számlát.”

***************************************************************

A nap gondolata:

Isten malma lassan jár, de rendkívül finoman őröl. (Kroecker)

 

******************************************************

Imádság:

Uram! Én nem ellenszegülni óhajtok parancsaidnak, hanem azokat megtartva, Téged dicsőítve szeretnék élni. Segíts mindazoknak is Hozzád találni, akik még nélküled élnek és azt hiszik, hogy keresztbe tehetnek neked és a te szent ügyednek. Tudom, keresed őket is. Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük