2014.december 26. péntek

Napi Ige és gondolat

*****

2014.december 26. péntek

***************************************************************

Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: „Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus. (Lk 2:8-11)

Igénk szerint egyszerű pásztorok hallják az angyali örömhírt: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus. Milyen fájdalmas, hogy sokan mégis leragadnak a kis Jézuskánál, vagy nem jutnak tovább hitükben az Istenkénél. Pedig e világnak olyan hatalmas és az emberiség egészét szerető Istene van, aki üdvösséget, örök életet akar adni a benne hívőknek. Karácsonyi ünneplésünk szóljon az Üdvözítőről, az Úr Krisztusról. Legyen szívünk hálával tele mennyei Atyánk felé, akinek annyira fontosak vagyunk, hogy elküldte Jézust értünk. S aki benne, mint Üdvözítőjében hisz, aki rá, mint személyes Megváltójára tekint, annak lehet igazi karácsonya, boldog, áldott ünnepe. Ne érd be kevesebbel! Őt ünnepeld, Vele ünnepelj! De ezzel még ne elégedj meg: az Üdvözítőről szóló örömhírt add át másoknak is, hogy hozzád hasonlóan minél többen Krisztus uralma alatt töltsék el ne csak a karácsonyt, hanem egész életüket is.

 

 

***************************************************************

A nap gondolata:

Utolsó szavát intézi Isten mindnyájunkhoz a Fiú által. Több mondanivalója nincs. És ahogy mi a Fiút fogadjuk, attól függ az egész jövőnk. (Victor János)

******************************************************

Imádság:

Úr Jézus! Üdvözítőm! Köszönöm születésed ünnepét, közénk jövetelednek minden áldását, elveszett életem megtalálását. Adj lehetőséget nekem arra, hogy Rólad és a benned kapott új élet áldásairól másoknak is beszélni tudjak! Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük