2015. január 26. hétfő

Napi Ige és gondolat

*****

2015. január 26. hétfő

***************************************************************

Megrepedt nád

 

„Ez az én szolgám, akit támogatok, az én választottam, akiben gyönyörködöm. Lelkemmel ajándékoztam meg, törvényt hirdet a népeknek. Nem kiált, nem lármáz, és nem hallatja szavát az utcán. A megrepedt nádszálat nem töri össze, a füstölgő mécsest nem oltja el, igazán hirdeti a törvényt. Nem alszik ki és nem törik össze, míg a törvénynek érvényt nem szerez a földön…”  (Ézsaiás 42,1-4)

 

A szolga, akiben az Úr gyönyörködik, teljes Isten Lelkével és teljes Isten törvényével.

A Lélekkel való teljesség azt jelenti, hogy Isten akarata és szándéka az én akaratomat és az én szándékomat felülírja. Akkor hiteles az imádságom; „…legyen meg a Te akaratod…” (Mt6,10), ha Isten Lelkének kijelentése az, ami meghatározza gondolkodásomat és magatartásomat, tetteimet és beszédemet.

Az Isten törvényével való teljesség azt jelenti, hogy annak, akiben az Úr gyönyörködik, a szívébe van írva Isten teremtő és fenntartó rendezési elve. „Törvényemet az ő belsejükbe helyezem, és az ő szívükbe írom be…” (Jeremiás 31,33).

A Törvény Isten szívéből származik. Isten Lelke írja be a mi szívünkbe. Isten törvénye életre segít. Célja a megtartás és nem az ítélet. Nem kell kiabálva érvényt szerezni, figyelemfelkeltő kampányokat szervezni, erődemonstrációkat tartani Isten törvénye érdekében. A szeretet törvénye megmarad. (1Kor 13)

Honnan veszed, honnan vesszük a bátorságot ahhoz, hogy ne elégedjünk meg kevesebbel vagy mással? Jézus Krisztustól, Aki teljes volt Szentlélekkel és betöltötte a Törvényt.

Jézus támogat bennünket abban, hogy Isten örökkévaló törvényének rendje szerint a helyreállító, gyógyító és bátorító szeretet megvalósítói legyünk! (Prókai Árpád)

***************************************************************

A nap gondolata:

Istennek semmit sem tudok adni és érette semmit sem tudok cselekedni! A legjobb, amit tehetek, hogy eme tehetetlenségemet beismerem. Bár ezt sem tudom az Ő kegyelme nélkül megtenni, de Isten maga az, aki ezt bennem elvégzi. (Bernleres)

 

******************************************************

Imádság:

Uram! Téged szolgálni megtisztelő és felemelő. Áldalak érte, hogy szolgálhatlak, tudom, hogy így vagyok igazán szabad. Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük