2012. szeptember 8. – Keresztyén Családi Nap

KERESZTYÉN CSALÁDI NAP SÓSTÓN

2012. szeptember 8-ikán, szombaton egész napos programot szervezett a Nyírségi Református Egyházmegye és a sóstói gyülekezet keresztyén családok számára. Nagyon szép környezetben, a sóstói tó partján, az árnyékot adó fák alatt több, mint 1500 ember gyűlt össze. Az eseménynek nem csak az volt a célja, hogy a családok és a gyülekezetek közelebb kerüljenek egymáshoz, hanem hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család, a gyermekvállalás fontosságára, hogy biztasson mindnyájunkat arra, hogy érdemes a keresztyén bibliai család-modell szerint élni. Ezekről a gondolatokról szólt az igehirdetés is, mellyel kezdődött a nap, és ahol az igét Kis Klára, a miskolci Jókai Mór Általános Iskola igazgatónője hirdette.

Az egyházmegye jelentős számú gyülekezete részt vett ezen az eseményen, így a mi gyülekezetünk is. A meghirdetett főzőversenyre mi is beneveztünk, a hagyományos vasvári öhönnel. Mire a programok elkezdődtek, már vígan rotyogott a bográcsban az étel. A gyerekeket bábelőadás, ugrálóvár szórakoztatta, vagy akár kézműveskedhettek is. Közben a színpadon neves énekesek léptek fel: Pintér Béla, majd Mészáros János Elek.

A főzőversenyen ugyan nem értünk el helyezést, de az együttlét öröme, a tartalmas beszélgetések, a keresztyén testvéreinkkel való ismerkedés maradandó élményeket szerzett számunkra.

Az egyházmegye hagyományteremtő céllal kívánta megrendezni az első keresztyén családi napot. Éppen ezért azzal a reménnyel búcsúztunk új barátainktól, hogy jövőre újra találkozunk, hogy újra érezzük, milyen jó egy nagy család tagjának lenni, Krisztushoz tartozni.

“Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.” ( 1Kor 12,27 )

Hamvasné Nagy Annamária, presbiter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük