Csendeshét Berekfürdőn – 2014.október 13-17. (beszámoló)

Egyházmegyei Csendes-Pihenő Hét Berekfürdőn

A Nyírségi Református Egyházmegye idén is megrendezte Csendes-Pihenő Hetét Berekfürdőn, a Megbékélés Házában. A 2014. október 13-17. között lebonyolított Csendes-hetet nagy érdeklődés övezte. Gyülekezetünk évről évre képviselteti magát egy kis csapattal. Egyik testvérünk a következőképpen számolt be röviden az átéltekről:

Egy napfényes őszi napon négyen érkeztünk meg Berekfürdőre.

Az Egyházmegye 27 gyülekezetéből 135 fő jött el. Sokan közülünk már ismerősként üdvözöltük egymást, hiszen nem először jártunk itt. A Csendes-hét fő témája az Egészség volt. Reggel és este áhítatok indították illetve zárták napjainkat, melyeken az Egyházmegye fiatal lelkészei szolgáltak. A nyitó áhítatot Dr. Gaál Sándor esperes úr tartotta.

Testi egészségünk megőrzése érdekében minden reggel tornával kezdtünk. Majd előadásokat hallgathattunk. Örömmel hallgattuk és épültünk Kállai Imre debreceni beosztott lelkész, jelenleg az orvosi egyetem végzős hallgatójának előadásából, melynek címe: A hit, lélek, egészség volt.

Éltünk a helyi gyógyfürdő kínálta nagyszerű lehetőséggel, valamint elsétáltunk a református templomba is. Gál Judit kórház lelkész előadása is léleképítő volt. Témája „Betegágyban és beteg ágy mellett”. De részt vettünk egy hangulatos, közösségformáló vetélkedőn is. Dr. Imre Sándor, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet Gerontológiai Kutató Csoportja vezetőjének előadása is figyelemfelkeltő volt. Témája: az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás jelentősége a jövő társadalmában. Minden nap bőséges és finom reggeli, ebéd és vacsorában volt részünk. Nagyon sok egyházi énekeket tanultunk.

Amikor eljött az utolsó nap, fájó szívvel, de testben és lélekben feltöltekezve utazhattunk haza. Az itt eltöltött napok felejthetetlenek számunkra.

Mindezért Istené a dicsőség!

Tóth Miklósné, presbiter

 

Berekfürdő

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük