október 17. péntek

október 17. péntek

***************************************************************

Hogyan álljunk a munkához?

Jézus így szólt hozzájuk: „Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (János 5:17)

 

  1. A munka célja nem az, hogy a megélhetésünket biztosítsa

Ez a mai világban talán furán és hihetetlenül hangzik, de Jézus Hegyi Beszéde alapján nekem ez a véleményem. Olvassuk el Máté evangéliumában az ide vonatkozó részt (Mt 6:19-34). Itt azt látjuk, hogy az élet olyan szükséges dolgairól beszél, mint az élelem és a ruházat, melyért keményen megdolgozunk. Viszont Jézus ezt mondja: “De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek” (Mt 6:33, MBT). Az “ezek” vagy “egyéb dolgok” alatt Jézus azt érti, amiért a modern ember keményen dolgozik és túlórázik. Azt mondja, hogy Isten tudja, mire van szükségünk, és megadja nekünk. Ez a ráadás. Amiért keményen kellene dolgoznunk, az az Istennel való jó kapcsolatunk, és az ő uralmának keresése, a neki való engedelmeskedés az életünkben. A dolgok viszont fordítva történnek: ingyen várjuk azt, amiért dolgoznunk kell, és dolgozunk azért, amit Isten ráadásként, ingyen, bónuszként adna meg, ha a fontos dolgok az elsők az életünkben. Felmerülhet a kérdés: ha nem a megélhetésért dolgozunk, akkor miért? Véleményem szerint erre válaszol az előző és a két következő pont. (Tóth-Simon Károly)

 

 

***************************************************************

A nap gondolata:

Az emberi tevékenység legnagyobb hiánya az önbizalom hiánya, a lelki tevékenykedés legnagyobb akadálya azonban az önbizalom.

******************************************************

Imádság:

Uram! Köszönöm, hogy a munkavégzésnek attól is nagyobb és nemesebb célja van, hogy megéljek belőle családommal együtt… Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük