2014. augusztus 25. hétfő

Napi Ige és gondolat

*****

2014. augusztus 25. hétfő

***************************************************************

 

Az Úr vitéz harcos

 

Légy bátor és erős, mert te vezeted be ezt a népet arra a földre, hogy birtokba vegyék örökségüket! Megesküdtem őseiknek, hogy nekik adom azt a földet.  Csak légy erős és nagyon bátor…  Ne feledd: Én parancsoltam meg neked, hogy légy erős és bátor! Istened, az Örökkévaló van veled, akárhová mész! Hát ne félj semmitől, és ne engedd, hogy bármi elbátortalanítson! (Józsué 1:6-7,9)

 

Józsué aztán tudta, mit jelent félni. Éveken keresztül másodparancsnok volt, Mózes jobb keze. Azonban, eljött az idő, hogy ő vezesse a népet. Izrael gyermekei nem csak egyszerűen betáncoltak az Ígéret Földjére, harcolniuk kellett érte. És Mózes nem volt már többé velük. Ha Józsué annyira biztos lett volna a dolgában, akkor Isten miért mondta neki többször is, hogy ne féljen? Tulajdonképpen, Isten különleges bátorító szavakat mondott neki: „Veled leszek, ahogy Mózessel is voltam, és soha nem hagylak magadra” (Józsué 1:5). Hogyan volt Isten Mózessel? Mint egy hatalmas harcos. Emlékeztek a csapásokra? És az egyiptomi katonákra, akik lovastól, szekerestől a Vörös-tengerbe fulladtak? Isten hatalmas erődemonstrációja után énekelte Izrael népe: „Az Úr vitéz harcos, az Úr: ez a neve” (2 Mózes 15:3). Isten harcolt Mózesért, Izraelért, Józsuéért… és most érted is – légy hát erős és bátor! (Prókai Árpád)

***************************************************************

A nap gondolata:

Hidd el, amit Isten mond, és nemcsak abban fogod örömödet lelni, amit Isten tesz, hanem boldog örvendezéssel tölt meg, ami Isten maga.

******************************************************

Imádság:

Uram! Köszönöm, hogy napi küzdelmeimben rád számíthatok, rád építhetek. A Te erőd és hatalmad mindennél nagyobb és köszönöm, hogy értem is felhasználod, engem is segítesz vele. Nagyon megnyugtató, megerősítő ez számomra. Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük