2014. augusztus 31. vasárnap

Napi Ige és gondolat

*****

2014. augusztus 31. vasárnap

***************************************************************

Gyermekek! Engedelmeskedjetek szüleiteknek az Úrban, mert ez a helyes. (Efezus 6:1)

 

A gyermekekre nagyon sok minden „ráragad” abból, amit otthon látnak, hallanak. A szülők értékrendje is meghatározó. Tapasztalnak a felnövekvő gyermekek a szülei viselkedése kapcsán dolgokat, látják őket örömben és nehézségben valahogyan megnyilvánulni és ez nyomot hagy bennük. De vajon mi a fontos a szülőnek? Sok minden az lehet, de az Úrba vetett hit mekkora szerepet játszik a mai szülők életében? Mennyire ismerjük mi, szülők az Urat és mit látnak ebből gyermekeink? Egy rövid, tanulságos történet hadd álljon itt ezzel kapcsolatban:

Egyszer három fiú beszélgetett az édesapjukról. Az egyik azt mondta: „Az én apám ismeri a polgármestert.” A másik srác azt mondta: „Az én apám ismeri az országgyűlési képviselőt.” A harmadik pedig magabiztosan kijelentette: „Az semmi, az enyém ismeri Istent!” Apák, anyák, ismeritek Istent? Éljetek az Úrban és vigyétek Hozzá gyermekeiteket is!

***************************************************************

A nap gondolata:

A bölcsességet nem úgy kapjuk, magunknak kell azt felfedezni, oly út után, amelyet senki se tehet meg helyettünk, senki se tud tőle megkímélni… (Marcel Proust)

******************************************************

Imádság:

Uram! Sokakat ismerhetek, sok ismerősöm lehet a közösségi oldalakon is, de a legfontosabb mégis csak az, hogy Téged ismerlek. Köszönöm, hogy gyermekeimet Hozzád vezethetem, mert a Veled való kapcsolat a legfontosabb ezen a világon. Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük