2015. január 29. csütörtök

Napi Ige és gondolat

*****

2015. január 29. csütörtök

***************************************************************

Hív, hogy gyere be

 

„Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus, aki váltságul adta önmagát mindenkiért tanúbizonyságként a maga idejében.” (1Timóteus 2,5-6)

 

Ha azt mondaná neked valaki, hogy nyugodtan beléphetsz a Fehér Házba, biztosan a fejedet csóválnád, és azt mondanád az illetőnek: “Öregem, neked nincs ki a négy kereked.”

Na, most ezt a hitetlenkedést szorozd meg ezerrel, hogy képet kapj arról, hogy egy izraelita hogyan érezte volna magát, ha valaki azt mondja neki, hogy beléphet a Szentek szentjébe – a Templomnak abba a részébe, ahová csak a főpap léphetett be, és ő is csak évente egyszer. Miért? Mert Isten dicsősége volt jelen azon a helyen.

Isten szent, mi emberek pedig bűnösök vagyunk, és ez távolságot idéz elő Isten és közöttünk. Azonban hála Istennek van “közbenjáró … Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus”.

 

Isten szeretettel vár téged. Nem akar elkerülni. Megszűnt a távolság. Az ajtó nyitva áll. Isten hív, hogy gyere be! (Prókai Árpád)

***************************************************************

A nap gondolata:

Ha azon folyik a vita, hogy a napfény vagy vihar, siker vagy nyomorúság a legnagyobb kísértés a jellemünk számára, akkor az emberi természet éles szemű megfigyelője nyilván azt feleli majd, hogy semmi sem mutatja ki jobban, milyen anyagból vagyunk gyúrva, mint a jólét, amely minden kísértés között a legveszedelmesebb. (F.B. Meyer)

******************************************************

Imádság:

Úr Jézus! Köszönöm, hogy közbenjáróm vagy. Nagy szükségem van rád. Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük