november 28. péntek

Napi Ige és gondolat

*****

  1. november 28. péntek

***************************************************************

Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel… (Példabeszédek 24:16)

 

Paganinit tartják minden idők legnagyszerűbb hegedűművészének. Egy történet kering arról, hogy egy hangversenyen játék közben elszakadt a hegedűje egyik húrja. A közönség kétségbeesett, mivel ez azt jelentette, hogy a koncertnek vége, a szép este odavan. Paganini azonban nem adta fel, tovább játszott a maradék három húron. Az elszántsága olyan lelkesült játékra ragadtatta, hogy nagy vehemenciájában elszakított még egy húrt. A közönség tudomásul vette, hogy fájdalom, de a bemutató ezzel véget ért. Ám Paganini csak játszott tovább, és ahogy a darab a tetőpontjára ért, már csak egyetlen húr maradt a hegedűn. A mester nem roppant össze, az utolsó ütemeket végigjátszotta egyetlen húron. Mielőtt meghajolt volna, kiejtette híres szavait: „Paganini… és egy húr.”

Elbuktál valamiben? Semmi gond: állj fel! Ne magadra nézz, hanem Krisztusra, aki felemel! Ne gondold, hogy a hívő élet bukásmentes élet. Sőt, ha Krisztus követője vagy, nagyon is jól tudod, hogy nem az, ismered saját bukásaidat. De újrakezdheted, mert az Úr felemel téged és erőt ad a folytatáshoz. Elhiszed Neki? Fordulj Hozzá, bízz és miután felálltál a padlóról indulj tovább!

***************************************************************

A nap gondolata:

Krisztus egyháza nem luxushotel, melyben keresztény urak kényelmes különszobákban laknak. Az egyház inkább hasonlít egy katonai barakkhoz, melyben az evangélium harcosai együtt laknak és közös kiképzésben részesülnek.

Isten egyetemes egyháza a menny kedvence, Krisztus ékessége, fejének koronája, szívének melltáblája és szeretetének tárgya. (Spurgeon)

******************************************************

Imádság:

Uram, ma szeretnék egy fénysugarad lenni. Mutasd meg, ki az, akinek reménységedből nyújthatok. Jézus nevében, Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük