2015. január 24. szombat

Napi Ige és gondolat

*****

2015. január 24. szombat

***************************************************************

Isten ismeri állapotunkat

 

„A békesség Istene pedig, aki az örök szövetség vére által kihozta a halottak közül a mi Urunkat, Jézust, a juhok nagy pásztorát, tegyen készségessé titeket minden jóra, akaratának teljesítésére; és munkálja bennünk azt, ami kedves őelőtte Jézus Krisztus által, akinek dicsőség örökkön-örökké. Ámen.” (Zsidók 13, 20-21)

 

Olyan vigasztaló ez, hogy Isten munkálkodik értünk, és Isten munkálkodik bennünk. Mert mi nem csupán erőtlenek vagyunk a jó cselekvésére, de a jó akarására is képtelenek vagyunk. Nem ott kezdődik a gond, hogy Isten akaratának megvalósításához nincs elég erőnk, hanem készségünk nincs. Mi nem akarjuk a jót, minek kellene jót tenni? A bűnben született ember számára nem természetes Istennek kedves dolgokat keresni, azokat cselekedni. Ilyen-olyan indíttatásból ugyan néha megkíséreljük a jó cselekvését, de ebben is hamar megfáradunk.

A mai ige örömhírt tartalmaz: Isten ismeri állapotunkat és Ő maga cselekszik, hogy ezen változtasson. Az a hatalmas Isten siet segítségünkre, aki még a halálból is fel tudta támasztani Krisztust. Ez egy megmagyarázhatatlan, de csodálatos tapasztalat. Aki átélte, hogyan munkálkodik Isten bennünk, az ámul és magasztalja Őt. Aki előtte sok mindent nem tudott megváltoztatni, sőt, sokszor ezzel magyarázkodunk, hogy ilyen a természetem és kész, ez van, csak elfogadni lehet, az átéli, hogy Isten Lelkének munkája révén megváltozik az élete. Megváltozik az akarata, a vágyai, törekvései, érzései és indulatai mássá lesznek. Ezek után is átéli még, hogy akarom a jót, de cselekszem a rosszat, azaz ezután is rászorul mindenben az Úr kegyelmére, de már ott van, hogy akarom a jót, akarom, amit Isten akar. Őszintén kérdezem magam: mit akarok? Én mit akarok? Akarom, amit Isten? Tegyen erre készségessé minket a mi Istenünk. (Prókai Árpád)

***************************************************************

A nap gondolata:

Isten nem szégyelli a múltadat, ha jelened és jövőd az övé. (Ecsedi Aladár)

******************************************************

Imádság:

Hálás vagyok Istenem neked, mert ismersz, és mégis szeretsz, sőt használni akarsz. Tégy velem, ahogyan jónak látod! Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük