november 22. szombat

Napi Ige és gondolat

*****

  1. november 22. szombat

***************************************************************

Győzd le a gonoszt! 1.

 

Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval. (Róma 12,21)

 

Az igében ma arra kapunk felszólítást, hogy ne csak hallgassuk az igét, hanem éljük is azt meg. Ne állj ma tovább azzal, hogy ez lehetetlen. Sokkal inkább értsd azt meg, hogy krisztusszerűséged megéléséhez nem elég a te erőd. Kérd el azt az erőt, amely képes benned győzelmet aratni a gonosz felett. Kérd el a Krisztus erejét!

Isten ma egy olyan ige elé állít, amit lehetetlen megrágni, sőt megemészteni akkor, ha a világ szemszögéből próbálod értelmezni e szavakat. Azt is tudom, hogy ezek a szavak ma sokakat felháborítanak, mert azt mondják rá, hogy ellenkezik az emberi természettel, az igazságérzetünkkel, a logikával. Mi lenne a világból, ha mindenkinek, aki rosszat tesz, jóval fizetnénk? Hová lenne a jog, a rend, az igazság?

Nos, az a szeretet, az a jó, ami képes legyőzni a rosszat, nem a logikára épül. Ezt nem lehet egy képlettel levezetni. Ezt csak egy módon lehet megérteni, mégpedig Isten szava, Isten cselekedete által.

Mielőtt felháborodnál, tedd fel magadnak a kérdést, hogy hol van a logika abban, amivel minden istentiszteleten újra szembesülsz: „úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte…” Hol van a logika abban, hogy a te gonoszságodat Isten a maga jóságával próbálja meggyőzni? (Prókai Árpád)

 

***************************************************************

A nap gondolata:

Amikor Jézus Krisztust prédikáljuk, ó! akkor nem a tányérokat, késeket és villákat tesszük fel a lakoma asztalára, hanem magát a kenyeret adjuk át.

(C. H. Spurgeon)

******************************************************

Imádság:

Uram! Köszönöm, hogy emberi logikámat megpróbálod tágítani a Te logikáddal. Igaz, sokszor tapasztalom, hogy a Te gondolataid nem az én gondolataim, de olyan jó nekem, ha egyre jobban ráhangolódom akaratodra és gondolataidra. Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük