november 23. vasárnap

Napi Ige és gondolat

*****

  1. november 23. vasárnap

***************************************************************

Győzd le a gonoszt! 2.

 

Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval. (Róma 12,21)

 

Te kire akarsz hasonlítani? Krisztusra vagy a világra? Azt hiszem, mindannyian érezzük, hogy a nehezebb számunkra a krisztusszerűség. De bármilyen nehéz is, döntened kell, mert az élet naponta döntések elé állít, s neked minden egyes esetben arról kell döntést hoznod, hogy melyik úrnak akarsz szolgálni.

Amennyiben Isten mellett döntesz, tudnod kell, hogy előbb a legnagyobb harcot önmagaddal kell megvívnod. Többször is beletörik majd a bicskád abba a természetedbe, amit Ádámtól öröktél. De ha nem adod fel, akkor meglesz az eredménye, és a végén azt is megérted majd, amit Pál megértett: akkor vagyok igazán erős, amikor gyenge vagyok.

Egy biztos: ezen a téren csak Istentől tanulhatsz. Csak Tőle vehetsz példát arra nézve, hogy mit is jelent jóval meggyőzni a rosszat. És ez nem lehetetlen, s ha egyszer megtapasztalod, az nagy erőt ad majd. Mielőtt nemet mondanál, feszítsd meg minden erődet és próbáld meg a gonoszt, ami naponta ér téged, jóval legyőzni. (Prókai Árpád)

 

 

***************************************************************

A nap gondolata:

Isten mindenkit a maga útján vezet, és az egyik könnyebben és gyorsabban ér célba, mint a másik. Amit mi megtehetünk, az ahhoz képest, amit ő tesz velünk, valójában kevés. De ezt a keveset meg kell tennünk. Ez mindenekelőtt: imádkozzunk kitartóan a helyes útért, és ellenállás nélkül kövessük a kegyelem vonzását, amennyiben érezhetővé válik! Csupán határidőt nem szabad szabnunk az Úrnak. (Edit Stein)

******************************************************

Imádság:

Uram! Tudom, hogy a gonoszt gonosszal, emberi indulattal nem lehet legyőzni, ezért is kérem, hogy a krisztusi indulatot növeld bennem. Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük