november 24. hétfő

Napi Ige és gondolat

*****

  1. november 24. hétfő

***************************************************************

Győzd le a gonoszt! 3.

 

Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval. (Róma 12,21)

 

A rosszat jóval legyőzni nagy küzdelem, életed nagy harca, keresztyénséged nagy csatája, de ha nem próbálsz meg ebben a cipőben járni, akkor a te keresztyénséged csak névleges lesz, ami annyit jelent, hogy nevedben bár hordozod Krisztust, de gyakorlatilag semmi közöd sincs hozzá.

Ennek a küzdelemnek hatalmas személyiségformáló ereje van. Ha engeded, hogy ez a lelkület dolgozzon benned, azt keményen meg fogod érezni. A sátán majd mindent elkövet, hogy ezen szándékodtól eltántorítson. Süketté tesz az Isten igéjére, érzéketlenné azokkal szemben, akik ártottak neked. Megpróbál a maga képére formálni majd, s te iszonyatosan fogsz szenvedni attól, hogy egyszerre két kéz kezd el téged faragni. Az egyik az Isten keze lesz, aki ismét a saját képére próbál téged átformálni, míg a másik a sátán keze lesz majd, aki mindig az ellenkezőjét akarja benned elérni, mint Isten.

Fel vagy erre készülve? A legkönnyebb itt azt válaszolni, hogy: nem! De akkor tudnod kell, hogy semmit sem tettél. Inkább azért imádkozz, és azért küzdj, hogy merd vállalni az első lépést. Ezt pedig tedd meg Isten felé. (Prókai Árpád)

 

***************************************************************

A nap gondolata:

„Sokan teljes tévedésben élnek arról, hogy mi az igazi boldogság. A boldogság nem azzal érhető el, hogy kielégítjük minden vágyunkat, hanem hogy hűségesek vagyunk egy méltó célhoz.” (Helen Keller)

******************************************************

Imádság:

Istenem, segíts, hogy legyen alázatos erőnk, ami közel visz ma Hozzád. Segíts, hogy fájdalmaink és harcaink közben, életünk elesettségében is bízzunk Benned, Rád bízzuk mindezt. Mutasd meg ma a szeretetedet. Köszönöm hatalmas szeretetedet, amit sosem tudnánk kiérdemelni, de megkapjuk Tőled ma is. Jézus nevében, Ámen (Cs.M.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük