november 25. kedd

Napi Ige és gondolat

*****

  1. november 25. kedd

***************************************************************

Győzd le a gonoszt! 4.

 

Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval. (Róma 12,21)

 

Tudom, sokan éreznek most úgy, ez az ige meghaladja a lehetőségeinket. Olvasunk róla napok óta, de legjobb lenne ezt az igét gyorsan elfelejteni. Ne feledd, hogy a harc már elkezdődött, s minden hasonló esetben elkezdődik, amikor te igét olvasol, vagy hallgatsz. Egyet értesz ezzel?

Ami az embernél lehetetlen, az az Istennél lehetséges. És ezt a lehetőséget látjuk mi abban, ahogy Krisztus földi szolgálata rendjén ezt megélte. Hányszor kellett a gonoszt jóval legyőznie? Ha feladta volna, akkor ma nem lenne bűneinkre bocsánat. Egyik alkalommal azt mondja a Mester a tanítványainak: „ne féljetek, én meggyőztem a világot!”  És valóban!

Ezt kell nekünk is megtennünk, gyakorolnunk. Krisztus erejével és szeretetével legyőzni a rosszat. Kire akarsz hasonlítani? A világra vagy pedig Krisztusra? A nagyobb erőfeszítést az utóbbi igényli, s mi általában nem szeretjük azt, ami nagy erőfeszítésbe kerül. De az igazán értékes dolgokért erőnket bizony meg kell feszítenünk. (Prókai Árpád)

 

 

***************************************************************

A nap gondolata:

A jó nevelés titka, hogy el tudjuk leplezni, mily sokra tartjuk magunkat, s mily rossz a véleményünk másokról. (Mark Twain)

******************************************************

Imádság:

Mennyei Atyám!

Szeretek megállni előtted, és elcsendesedni a napi rohanás előtt. Reggel várom a te szavadat. Taníts  meg, Uram Rád figyelni, Téged hallgatni, Veled indulni mindennap, hiszen Te ígérted meg: Veletek vagyok, minden napon. Ámen (S.A.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük