november 26. szerda

Napi Ige és gondolat

*****

  1. november 26. szerda

***************************************************************

Győzd le a gonoszt! 5.

 

Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval. (Róma 12,21)

 

Sok minden megváltozna körülötted, ha vállalnád ezt a küzdelmet a gonosszal szemben. A nagy kérdés: akarod-e ezt a változást, vagy a szokás rabjává lettél immár? Megszoktad, hogy a gonosz szándék gonosz szándékot szüljön benned?

Egyszer valaki ezen ige alapján a következőket fogalmazta meg: „ha az én rossz hangulatom téged rossz hangulatba hoz, akkor legyőzött a gonosz téged.”  Küzdjünk ez ellen!

Hadd álljon itt még George Washington megállapítása: „sohase engedem, hogy valaki tönkretegye az életemet azzal, hogy kivívja gyűlöletemet.”

Mint hívő emberek, ne engedjük, hogy legyőzzön a gonosz bennünket! Ehhez kérjünk erőt fentről. (Prókai Árpád)

 

***************************************************************

A nap gondolata:

A hit bizalom és meggyőződés. A hit Isten ajándékának az elfogadása. A hit előlegezett köszönet és hála. A hit Isten kegyelmi ajándékának az értékelése: nem hiszékenység, hanem életminőség… A hit mennyei minőség. (Udvarnoki Béla)

******************************************************

Imádság:

 

Mennyei Édes Atyám!

 

Köszönöm neked napi igéimet, köszönöm, hogy szólsz és vezetsz engem. tudom, hogy a te tulajdonod vagyok: megváltottál, nevemen szólítottál. Köszönöm az időseimet, akiket rám bíztál, akiket gondozhatok, és vihetem a te igédet is. Uram, add hogy jó szolgád lehessek, engedelmes, olyan aki bölcs szívet kér tőled Uram. vigyázz ránk! Ámen (S.A.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük