november 30. vasárnap

 

Napi Ige és gondolat

*****

  1. november 30. vasárnap

***************************************************************

Mózesnek, Isten emberének imádsága. (Zsoltárok 90:1)

 

Aki egy kicsit is ismeri a Bibliát, az tudja, hogy Mózesnek milyen nagy jelentősége volt Izrael népe történelmében. Isten őt használta arra, hogy népét kivezesse Egyiptomból, a szolgaság házából. A szövetségkötés kőtábláit, melyre Isten írta le a tízparancsolatot, ő kapta kézhez. A pusztai vándorlás alkalmával is az Úr eszköze volt…

Isten embere – mit mond neked ez a kifejezés? Te annak tartod magad? Rólad ez elmondható? Isten elmondhatja rólad, hogy te az Ő embere vagy? Ha igen, akkor jó. Vedd komolyan ma is, hogy mint Isten embere, úgy kell helytállnod a családodban, a munkahelyeden, a barátaid között. Élj ehhez méltó módon!

***************************************************************

A nap gondolata:

 Minden embernek kell legyen egy feladata ebben az életben – kötelességen belül, vagy azon felül is talán –, mert különben nem lenne értelme annak, hogy él. Az emberi világ több kell legyen, mint egy bonyolult szerkezetű gép, melyben minden ember egy fogaskerék szerepét tölti be… Minden embernek kell legyen egy feladata, egy titkos küldetése, mely Istentől való. (Wass Albert)

******************************************************

Imádság:

Atyám! Milyen jó, hogy rábízhatjuk kezünket arra a Kézre, amely megtörte és életre keltette a Kenyeret, amely megáldotta és megsimogatta a gyerekeket, s amelyet szegek vertek át.

Ráhagyatkozni arra a Kézre, amely olyan, mint a mienk, de amelynek tetszőleges döntését csupa jóság vezérli, s folyton csak szorosabban köt le minket önmaga számára.

Átadni magunkat annak a puha és hatalmas erejű Kéznek, amely lehet a lélek velejéig, amely formál és teremt, s amelyen át oly végtelen szeretet árad. Ámen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük